آشپزی

شیرین قاتق

شیرین قاتق یک غذای محلی و شناخته شده‌ی استان گیلان است. در این غذای دلچسب و لذیذ، بسته به سلیقه و ذائقه می‌توانید از مرغ یا گوشت استفاده کنید.
کلمه قاتق به گویش زیبای گیلانی به معنای خورشت است.

 

مواد اولیه:
– سینه یا ران مرغ ۴ عدد
– رب گوجه فرنگی به مقدار لازم
– رب انار به مقدار لازم
– زعفران دم کرده به مقدار لازم
– نمک
– فلفل سیاه
– برگ قیسی ۳ الی ۵ عدد
– زردچوبه
– آلو خورشتی به مقدار لازم
– پیاز ۲ عدد
– کشمکش پلویی

طرزتهیه:
ابتدا یک قابلمه‌ی نچسب مناسب، آماده کرده و روی حرارت قرار دهید تا کمی گرم شود. در این فاصله پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. سپس مقداری روغن درون قابلمه گرم شده بریزید. بعد از گرم شدن روغن، پیازها را به قابلمه ریخته و تا طلایی شدن پیازها تفت دهید.
حالا مرغ خرد شده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید. این کار باعث خوش طعم شدن و رنگ گرفتن خورشت شما می‌شود. عمل تفت دادن را چند دقیقه ادامه داده تا مرغ‌ها آماده شوند. پس از چند دقیقه برای رنگ و بو گرفتن غذا رب انار را به قابلمه اضافه کرده و بازتفت دهید. سپس ۳ قاشق رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. چند دقیقه وقت بگذارید تا خامی رب گوجه گرفته شود. حالا که مواد به خوبی به خورد یکدیگر رفتند ۲ لیوان آب گرم اضافه کنید. سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید آرام آرام مرغ بپزد.
در این فاصله آلو بخارا یا آلو خورشتی‌ها را که از قبل خیسانده اید، همراه با آب به مدت چند دقیقه روی حرارت قرار داده تا نیم پز شوند. چند دقیقه قبل از آنکه آلو خورشتی را از روی حرارت بردارید، برگ قیسی را اضافه کرده تا به مدت ۲ الی ۵ دقیقه به همراه آلوها بجوشند.حالا آلو خورشتی و برگ قیسی را به همراه آبشان به قابلمه ی مرغ‌ها اضافه کنید.
در پایان بعد از پاک کردن کشمش پلویی، آن‌ها را بشویید و مقداری روی حرارت با روغن یا کره (ترجیحا کره) تفت داده، سپس کمی که کشمش‌ها پف کردند، آن‌ها را به قابلمه مرغ‌ها اضافه کنید.(کشمش پلویی را می‌توانید در پایان، تفت داده و به برنج اضافه کنید) طعم اصلی شیرین قاتق، شیرین و ملس است، پس طعم غذا را چشیده و با اضافه کردن شکر شیرینی آن را بیشتر کنید. در آخر اجازه دهید خورشت جا بیفتد و مقداری از آب آن بخار شود.
نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *