آشپزی

قابُلی پَلَو

کابلی پلو یا قابُلی پَلَو غذای سنتی و بومی كشور افغانستان است که در ازبكستان و حتی استان خراسان در ایران بسیار محبوب است. کابلی پلو را می توان با مرغ و یا با گوشت گوساله و گوسفند هم طبخ کرد.

مواد لازم برای چهار نفر:
– شکر: ۱ قاشق غذاخوری
– روغن: به میزان لازم
– سیر: ۲ حیه
– سینه مرغ: ۴ قطعه
– زعفران: ۲ قاشق غذاخوری
– برنج خیس‌کرده: ۲ پیمانه
– نمک: به میزان لازم
– پیاز بزرگ: ۲ عدد
– کشمش پلویی: به میزان لازم
– هویج: ۲ عدد
– کره: ۵۰ گرم
– ادویه: زردچوبه، دارچین، فلفل و پودرهل به میزان لازم

طرز تهیه:
برای شروع سینه های مرغ‌ را خرد کرده و در کره سرخ میکنیم. سپس پیاز را رنده کرده و در ظرفی جداگانه با روغن سرخ میکنیم و بعد ادویه و سیر ریز شده و زعفران و مرغ‌های سرخ شده را اضافه می کنیم و با سه پیمانه آب اجازه می‌دهیم تا یک ساعت بپزد.
آب برنج خیس شده را خالی می کنیم و برنج را به همراه یک پیمانه از آب مرغ پخته و دم می کنیم. در این فاصله هویج را با ۱ قاشق غذاخوری شکر در روغن کمی تفت می دهیم. بعد از اینکه کمی سرخ شدکشمش را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت میدهیم.
حال که برنج پخته شده هویج و کشمش را اضافه کنید و کمی مخلوط کنید و تکه های مرغ پخته شده را در ظرف سرو ریخته و روی آن را با برنج بپوشانید و با خلال پسته و بادام تزیین کنید.
نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *