اخبار

شیر بز؛ خواص و فوائد آن

 

شیر بز شیری است که از بز ماده بعد از زایمان دوشیده می شود. تولید این شیر تا سه روز آغوزی است. شیر بز بیشتر از شیر گاو خاصیت دارد.
شیر بز از نظر ترکیبات و مواد مغذی شبیه به شیر مادر است. این شیر به راحتی هضم می شود و در بدن جذب می گردد. شیر بز دارای مواد مغذی مملوء از پروتئین، ویتامین، آنزیم و مواد معدنی است.

 

– از جمله خواص شیر بز از بین بردن التهاب روده یا اشکالات دستگاه گوارش است. درون شیر بز حباب هایی وجود دارد. این حباب های چربی به ذرات کوچک تری تبدیل می شوند. وجود این حباب ها عمل جذب و تجزیه شیر را در بدن به راحتی انجام می دهد. خواص پروبیوتیک شیر سبب بهبود عملکرد گوارش خواهد شد. ضمن اینکه این شیر به شکل طبیعی هموژنیزه می شود.
– شیر بز دارای خواص زیادی از جمله آمینو اسید تریپتوفان و کلسیم است. بسیاری از کسانی که مبتلا به پوکی استخوان هستند، می توانند شیر بز را جایگزین شیر گاو کنند. ضمن این که کلسیم برای تراکم و تقویت استخوان بسیار کاربردی است.
– شیر بز نسبت به شیر گاو اسید چربی بیشتری دارد. این شیر زمانی که خام خورده می شود، برای کسانی که تحمل لاکتوز ندارند، نیز مفید است. از خواص شیر بز می توان به کاهش کلسترول بالای خون اشاره کرد. اسیدهای چرب ضد میکروبی و دکانوئیک اسید در شیر، منجر به بهبود سیستم گوارش خواهد شد.
– از فواید شیر بز، بهبود کم خونی در افراد است. کم خونی به دلیل فقر آهن است. شیر بز می تواند آهن مورد استفاده بدن را افزایش و هموگلوبین را احیاء کند. تعامل کلسیم و آهن در بدن نیز به حداقل می رساند. به گونه ای که مانند شیر گاو با داشتن کلسیم، جذب آهن را کاهش نمی دهد.
– از خواص شیر بز میتوان بهبود بیماری های چون برونشیت، عفونت ریه، آسم و سل را نام برد. وجود بتاکازین و فلورین موجود در شیر، برای مبتلایان آسم، سل و … سودمند است.
– شیر بز یک ماده مغذی مکمل برای زنان باردار به حساب می آید و برای رشد جنین در دوران بارداری سودمند است. به گونه ای که مصرف دو لیوان شیر بز در اوایل بارداری منجر به رشد بهتر مغز جنین و پیشگیری از ضعف احتمالی جنین خواهد شد.
– همزمان با رشد نوزاد مصرف شیر آن نیز افزایش می یابد. برای افزایش شیر سینه مادر باید روزی دو بار در روز شیر بز بنوشید. این شیر منجر به افزایش شیر مادر می شود. اگر نوزاد شش ماهه باشد، می توان بنا بر ضرورت و نیاز به خود نوزاد شیر بز داد.

 

 

– مصرف شیر بز سبب بروز حساسیت کمتری می شود. شیر بز دارای حباب های چربی برابر با یک دهم شیر گاو است. چربی موجود در شیر گاو، مخاط را انباشته می کند و به همین دلیل سبب حساسیت می گردد. حال آن خواص شیر بز مانع از تحریک روده می گردد.
– دارای سدیم بیو-ارگانیک است و این ماده انعطاف پذیری، نشاط و جسارت را افزایش می دهد. از شیر بز برای حفظ سلامتی سیستم عصبی و احیای آن استفاده می شود.
– شیر بز نشاط را در مردان و زنان افزایش می دهد و بر مشکل بی میلی جنسی غلبه می کند.
– توانایی جذب مس و آهن را در افراد دارای مشکلات گوارشی افزایش می دهد.
– شیر بز سبب نرم کردن و از بین بردن منافذ پوست می شود. برای استفاده از شیر بز باید آن را به شکل اسکراب تهیه کنید. این اسکراب طبیعی برای درمان آکنه به کار می رود. در بازار نیز صابون های زیادی برای زیبایی پوست از شیر بز تهیه شده اند.
– شیر بز دارای قندهای ساده و مملوء از الیگوساکاریدها می باشد. این شیر با ترکیب مشابه شیر مادر، به عنوان پروبیوتیک ایفای نقش می کند و قارچ و باکتری های تولید شده توسط باقی مانده غذا روده را برطرف می سازد.
– شیر بز تراکم استخوانی در کودکان را افزایش می دهد. هموگلوبین را افزایش و ویتامین هایی مانند B3، B2، B1 و A را دارا می باشد. این ویتامین ها رشد لازم برای نوترون ها و سلول های مغزی را فراهم و به بهبود هوش کودک منجر خواهند شد.
– پتاسیم موجود در شیر بز، فشار خون را ثابت و عمکلرد قلب را منظم کرده و سکته و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
– آمینو اسیدهای موجود در شیر بز مانند سیستئین و متیونین در شکل گیری سلول های خونی برای سم زدایی به کار می روند.
– شیر با داشتن بتاکازین، A2 و آمینو اسیدهای ضروری، باعث بهبود فعالیت پانکراس شده که وظیفه آن تولید انسولین برای بیماران دیابتی است.
– آنزیم زانتین اکسیداز و نیاسین(ویتامین B3) منجر به غلبه بر سلول های سرطانی می گردد. ضمن اینکه سموم شیمی درمانی را نیز کم می کند.
– منیزیم موجود در شیر، زخم معده را درمان می سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *