طعم و مزه ی بسیاری از غذاهایی مثل پیتزا و یا پیراشکی علاوه بر مواد تشکیل دهنده ی خودشان به خمیر آن ها هم بستگی دارد در اینجا طرز تهیه یک خمیر همه کاره را یاد می گیرید و میتوانید درتهیه غذاهای مختلف از آن استفاده کنید.
مواد لازم:
– تخم مرغ: یک عدد
– خمیر مایه : یک قاشق غذاخوری
– آرد: سه پیمانه
– شیر: یک پیمانه
– روغن مایع: شش قاشق غذاخوری
– شکر و نمک : هرکدام ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه :
ابتدا شیرا را در حد ولرم گرم کنید و شکر و خمیرمایه را در آن بریزید و به آرامی کمی هم بزنید و کنار بگذارید تا خمیر مایع فعال شود.
در این فاصله روغن، نمک و تخم مرغ را به خوبی با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.سپس خمیر مایه را به تخممرغها اضافه و مخلوط کنید. حالا آرد را کم کم به آن اضافه کرده و تا حدی ورز دهید تا خمیری یکدست و لطیف حاصل شود.
در پایان خمیر را به مدت یک و نیم ساعت در محلی تاریک و گرم قرار دهیدتا حجم آن دو برابر میشود.