خانواده

بهترین راهکارهای آموزش زبان دوم به کودک

 

بر کسی پوشیده نیست که دوزبانگی در بین کودکان امروزی رایج تر شده است. یادگیری زبان دوم در سنین جوانی می تواند به رشد شناختی و اجتماعی-عاطفی کمک کند و یادگیری را تسریع کند.

 

مردم اغلب تصور می کنند که کودکان بدون توجه به موقعیتی که در آن قرار می گیرند، زبان های جدید را به راحتی و بدون تلاش یاد می گیرند. اما آیا واقعاً درست است که کودکان زبان را مانند اسفنج جذب می کنند؟
تحقیقات نشان داده است که اگر کودکان مدت طولانی با زبان جدید آشنا شوند، یادگیرندگان بسیار موفقی هستند، مانند کودکان مهاجری که تمام روز و هر روز با زبان جدید احاطه شده اند. در چنین سناریویی، کودکان در دراز مدت نسبت به بزرگسالان در زبان جدید مهارت بیشتری پیدا می کنند.
اما اگر میزان زبانی که کودکان در معرض آن قرار می‌گیرند محدود باشد، مانند یادگیری زبان در کلاس درس، کودکان دیرآموز هستند و در کل کمتر از نوجوانان یا بزرگسالان در آموزش زبان موفق می شوند. حال چگونه می توانیم این تضاد ظاهری را توضیح دهیم؟
محققان استدلال کرده‌اند که کودکان به طور ضمنی، یعنی بدون فکر، تأمل یا تلاش آگاهانه ، فرا می‌گیرند. و یادگیری ضمنی نیاز به مقدار زیادی ورودی زبان در یک دوره زمانی طولانی دارد.
با بزرگتر شدن، توانایی یادگیری صریح – یعنی فراگیری به صورت تحلیلی و با تلاش عمدی- را فرا می گیریم. به عبارت دیگر، بزرگسالان مانند محققان به کار فراگیری نزدیک می شوند. این موضوع علت موفقیت بیشتر فراگیرندگان بالغ‌تر را در کلاس درسی توضیح می دهد: آنها می‌توانند از فرآیندهای یادگیری بسیار پیشرفته‌تر، کارآمدتر و واضح‌تر استفاده کنند که به تلاش بیشتری نیز نیاز دارد.
البته توجه به این نکته ضروری است که کودکان در سنین دبستان هنوز در حال رشد توانایی خود برای یادگیری صریح هستند. بنابراین، ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که دقیقاً به همان روشی که به نوجوانان یا بزرگسالان آموزش می‌دهیم، به آنها زبان آموزش دهیم.

در این گزارش به روش هایی برای آموزش زبان دوم به کودکان در خانه اشاره شده است:
* بگذارید یادگیری به طور طبیعی صورت گیرد
از تحت فشار گذاشتن فرزندان خود برای مطالعه، تمرین یا یادگیری کلمات جدید خودداری کنید. در عوض، سعی کنید فعالیت های ساده زبان دوم را برای کودکان پیش دبستانی در برنامه روزانه خود بگنجانید. سعی کنید آهنگ بخوانید یا شعرهای مهد کودک را به زبان دیگری بخوانید، برنامه های تلویزیونی و فیلم های دوزبانه را با هم تماشا کنید و بازی های رومیزی که شامل دو زبان است انجام دهید.

* فرزندتان را تشویق کنید که معلم شوند
یکی از بهترین روش ها برای اینکه کودک بتواند چیزی را واقعاً بیاموزد، کمک به آموزش دیگران است. از کوچولوی خود بخواهید بر اساس آموخته هایش در کلاس، به شما درس بدهد – در این فرایند اعتماد به نفس او تقویت خواهد شد!

* فرزندنتان را در هنگام تمرین تشویق کنید
هنگامی که فرزندتان تلاش می کند تا زبان دوم خود را یاد بگیرد یا تمرین کند، با استفاده از جملات انعکاسی مانند: «وای! حتماً به درس دقت کرده اید تا آن را به خاطر بسپارید!» یا اینکه شگفت انگیز است که می دانید تمرین چقدر مهم است، وی را تشویق کنید.

* با هم مجله درست کنید
به کودک خود در فراگیری زبان خارجی بپیوندید و شروع به یادگیری (یا تازه کردن) مهارت های چند زبانه خود کنید! لغات جدید را با فرزندتان یاد بگیرید و سپس با هم از واژگان جدیدی که جذب کرده اید، مجله بسازید.

* با هم بخوانید
کتاب‌های دو زبانه می‌توانند دایره واژگان کودک شما را گسترش دهند و به او کمک کنند تا آگاهی و درک خود را از فرهنگ‌های مختلف افزایش دهد. این کتاب ها یا متنی در کنار هم ارائه می کنند (متن موازی) یا کلمات زبان دوم را در طول داستان به صورت پراکنده استفاده می کنند.<life.irna>

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *