آشپزی

استراگانف سبزیجات

استراگانف یک خوراک روسی است و بیشتر به صورت بیف استراگانف با گوشت گوساله، قارچ، خامه و سیب زمینی خلالی سرخ شده تهیه می‌شود ولی ممکنه برای برخی به دلایل رژیم غذایی مناسب نباشد که در این صورت استراگانف سبزیجات به این گروه پیشنهاد میشود.

 

مواد لازم:
مواد لازم برای پنج نفر:
– اکلیل کوهی یک چهارم قاشق چایخوری
– فلفل دلمه‌ای خرد شده نصف فلفل متوسط
– ریحان خشک یک قاشق چایخوری
– آویشن خشک شده نصف قاشق چایخوری
– هویج متوسط رنده شده یک عدد
– هویج خرد شده دو سوم فنجان
– کدو سبز متوسط رنده شده یک عدد
– قارچ اسلایس شده نصف فنجان
– کدو سبز خرد شده دو سوم فنجان
– روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
– آنغوزه کمی
– جعفری تازه خرد شده یک فنجان
– گل کلم خرد شده دو سوم فنجان
– نخود نصف فنجان
– گوجه فرنگی خرد شده سه فنجان
– آب یا آب سبزی نصف فنجان
– برگ بو یک عدد
– نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
– خامه ترش نصف سه چهارم فنجان

طرز تهیه :
برای شروع روغن زیتون را با شعله کم در قابلمه حرارت دهید. سپس آنغوزه و گیاهان خشک معطر را اضافه کرده و برای سی ثانیه روی حرارت ملایم تف دهید بعد فلفل دلمه‌ای، هویج و کدو سبز رنده شده را اضافه کرده و به مدت پنج دقیقه تف دهید.
حالا گوجه فرنگی، آب سبزی یا آب و برگ بو را اضافه کرده و در قابلمه را بسته و بگذارید یک و نیم تا دو ساعت روی حرارت ملایم به آرامی بجوشد، گهگاه آن را هم بزنید تا اینکه سس غلیظ و آماده گردد.
در پایان هویج، کدوسبز، گل کلم و نخود را بخارپز کرده تا نرم شوند.سپس آب آن را خالی کنید و سس را به آن‌ها اضافه کنید و با خامه ترش مخلوط کنید.
بعد از ریختن در ظرفی مناسب نمک و فلفل و ادویه مورد نظر خود را اضافه کرده و سرو کنید.

 

نکته ها:
– خامه ترش در سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های معتبر عرضه می‌شود.
– هویج، گل کلم و کدو سبز منبع خوبی از فیبرگیاهی و انواع ریزمغذی‌های مفیدند و ضمن رطوبت بخشی به بدن بسیار هم تقویت کننده هستند.
– جعفری، ریحان و آویشن طبیعتی گرم و خشک دارند و علاوه بر رایحه خوش با خواص بی‌شمار در تقویت بدن موثرند.
– یکی از حبوبات با طبیعت گرم نخود است و می‌تواند یک منبع خوبی از پروتئین گیاهی باشد، خصوصاً اگر از جوانه آن استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *