آشپزی

آش شولی

آش شولی یکی از غذاهای اصیل و سنتی استان یزد است که خیلی خوشمزه و با عطر و بویی خاص است. این آش با داشتن خواص فراوان و انواع ویتامین‌ها بسیار مقوی و برای سلامتی مفید است. پس با ما همراه شوید با طرز تهیه آش شولی یزدی.

 

مواد لازم:

>> آرد: یک و نیم لیوان

>> سرکه: نصف لیوان

>> نعنا خشک: ۳ قاشق غذاخوری

>> عدس: نصف لیوان

>> نمک و فلفل:  به مقدار لازم

>> زردچوبه: به مقدار لازم

>> چغندر: ۲ عدد بزرگ

>> پیاز: ۳ عدد

>> سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، شوید، مقداری شنبلیه) : یک کیلو

 

طرز تهیه:

برای پخت این آش خوشمزه ابتدا چغندرها را بعد از شستن پوست بگیرید و نگینی یا خلالی خرد کنید و با مقداری آب داخل قابلمه بپزید سپس عدس را اضافه کنید تا با هم بپزند. در این فاصله سبزی ها را شسته و خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. پیاز را خلالی خرد کرده و در ماهیتابه با کمی روغن، زردچوبه و نمک تفت دهید. بعد ازطلایی شدن پیاز، نعنا خشک را اضافه کرده و چند ثانیه تفت دهید. مقداری از پیاز داغ و نعنا را برای تزیین کنار بگذارید  و بقیه را به آش اضافه کنید.

در این مرحله آرد را کم کم داخل مقدار مناسبی آب باز کنید و بتدریج داخل آش بریزید وهم بزنید تا آرد گلوله نشود. حالا نمک و فلفل سیاه  را درون آش بریزید و مقدار آب آش را بررسی کنید و در صورت لزوم چند لیوان آب جوش اضافه کنید. درپایان سرکه را اضافه کنید و اجازه دهید آش چند دقیقه بجوشد تا تیزی سرکه کمتر شود.

آش شولی شما آماده است در ظرف مورد نظر بریزید و با باقی مانده پیاز داغ و نعنا تزیین و سرو کنید.

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *