آش شولی یکی از غذاهای اصیل و سنتی استان یزد است که خیلی خوشمزه و با عطر و بویی خاص است. این آش با داشتن خواص فراوان و انواع ویتامینها بسیار مقوی و برای سلامتی مفید است. پس با ما همراه شوید با طرز تهیه آش شولی یزدی.
مواد لازم:
>> آرد: یک و نیم لیوان
>> سرکه: نصف لیوان
>> نعنا خشک: ۳ قاشق غذاخوری
>> عدس: نصف لیوان
>> نمک و فلفل: به مقدار لازم
>> زردچوبه: به مقدار لازم
>> چغندر: ۲ عدد بزرگ
>> پیاز: ۳ عدد
>> سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، شوید، مقداری شنبلیه) : یک کیلو
طرز تهیه:
برای پخت این آش خوشمزه ابتدا چغندرها را بعد از شستن پوست بگیرید و نگینی یا خلالی خرد کنید و با مقداری آب داخل قابلمه بپزید سپس عدس را اضافه کنید تا با هم بپزند. در این فاصله سبزی ها را شسته و خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. پیاز را خلالی خرد کرده و در ماهیتابه با کمی روغن، زردچوبه و نمک تفت دهید. بعد ازطلایی شدن پیاز، نعنا خشک را اضافه کرده و چند ثانیه تفت دهید. مقداری از پیاز داغ و نعنا را برای تزیین کنار بگذارید و بقیه را به آش اضافه کنید.
در این مرحله آرد را کم کم داخل مقدار مناسبی آب باز کنید و بتدریج داخل آش بریزید وهم بزنید تا آرد گلوله نشود. حالا نمک و فلفل سیاه را درون آش بریزید و مقدار آب آش را بررسی کنید و در صورت لزوم چند لیوان آب جوش اضافه کنید. درپایان سرکه را اضافه کنید و اجازه دهید آش چند دقیقه بجوشد تا تیزی سرکه کمتر شود.
آش شولی شما آماده است در ظرف مورد نظر بریزید و با باقی مانده پیاز داغ و نعنا تزیین و سرو کنید.
نوش جان